ΕΓΚΛΗΜΑ - Η Χρυσή Αυγή καταγγέλει περιβαλλοντική μόλυνση


Κατόπιν καταγγελιών ότι δε λειτουργεί η ανακύκλωση νερού στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς και τα δύσωσμα υγρά καταλήγουν στα χωράφια του χωριού Τσουκαλάδες, κλιμάκιο στελεχών της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας με μέλη του Πυρήνα Λιβαδειάς επισκέφθηκαν το χώρο στις 11/1/13. Διαπιστώσαμε την ορθότητα των καταγγελιών, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο:



Μιλώντας με τους υπευθύνους, πληροφορηθήκαμε ότι κύριος λόγος των προβλημάτων είναι η έλλειψη επαρκούς προσωπικού και χρημάτων για προσλήψεις και επισκευές. Από το καλοκαίρι, που έληξαν οι προηγούμενες συμβάσεις, απασχολούνται στο ΧΥΤΑ δύο αποσπασμένοι υπάλληλοι από τον δήμο Λιβαδειάς, οι οποίοι δουλεύουν 6,5 ώρες τη μέρα...
 Η ανακύκλωση νερού περιλαμβάνει μία λαγκούνα (ανοιχτή δεξαμενή) και μία κλειστή δεξαμενή μεταξύ των οποίων ανακυκλώνεται το νερό, αφού ποτίσει τα σκουπίδια. Για να λειτουργήσουν σωστά οι αντλίες, χρειάζεται προσωπικό επί μονίμου βάσεως για να παρακολουθεί τη στάθμη και να τις θέτει σε λειτουργία όταν χρειάζεται, καθώς επίσης και βυτιοφόρα για να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα νερά λόγω των βροχοπτώσεων σε ειδικό χώρο επεξεργασίας τους.
Με την μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων, δεν προβλέπεται βελτίωση της κατάστασης και τα σκουπιδόνερα θα συνεχίσουν να ποτίζουν τα χωράφια, να μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και να βλάπτουν την δημόσια υγεία.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτία
ς