ΕΓΚΛΗΜΑ - Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των Ελλήνων κτηνοτρόφων


Με εκπρόσωπους κτηνοτρόφων συναντήθηκε χθες κλιμάκιο βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής ομάδας στη Βουλή και συγκεκριμένα με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Φυλής Χόλσταϊν Ελλάδος. Το σωματείο αυτό αποτελεί επιστημονικός και συνδικαλιστικός φορέας των παραγωγών αγελαδινού γάλακτος στη χώρα μας και  προωθεί μεθόδους αποτελεσματικότερης παραγωγής και ανάπτυξης της συγκεκριμένης παραγωγής.
Τα μέλη του συμβουλίου ανέπτυξαν τις ανησυχίες τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ...

παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος της χώρας και ανέδειξαν τα φαινόμενα παθογένειας του κλάδου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην συνεχή αύξηση του κόστους παραγωγής, καθώς και στο γεγονός ότι μειώνεται συνεχώς η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος, αφού πολλοί παραγωγοί εγκαταλείπουν την δραστηριότητα απελπισμένοι και εγκαταλελειμμένοι από το κράτος. Επίσης, ανέφεραν ότι ο κλάδος υποφέρει από την εκτεταμένη πρακτική «ελληνοποίησης» γάλακτος από διάφορες χώρες και τους κινδύνους που ευδοκιμεί η πρακτική αυτή για το ελληνικό καταναλωτικό κοινό.
Παρουσίασαν τις προτάσεις τους στο κλιμάκιο των συναγωνιστών, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί πράγματι να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή μέσα από τις παρεμβάσεις της εντός και εκτός Βουλής. Οι εκπρόσωποι των παραγωγών και οι συναγωνιστές Βουλευτές κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα πως δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο για την αγροτική και την κτηνοτροφική παραγωγή στη χώρα, καθώς και στο ότι η απαξίωση της όποιας παραγωγικής δραστηριότητας είναι σχέδιο των δανειστών και των εγχώριων εντολοδόχων τους και όχι αποτέλεσμα απλής αμέλειας.
Οι Συναγωνιστές που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, επανέλαβαν την θεμελιώδη θέση του Κινήματός μας για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας, καθώς και την περίοπτη θέση που έχει η αγροτική και η κτηνοτροφική παραγωγή στο πρόγραμμά του.