ΕΓΚΛΗΜΑ - Η διάσωση των αλόγων των Πλαταιών - Τα τρία άλογα που "υιοθέτησε" η Χρυσή Αυγή με εισαγγελική εντολή - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Κατόπιν φρικώδους καταγγελίας που δεχθήκαμε, κλιμάκιο της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας με τον βουλευτή Νίκο Μίχο μετέβη επειγόντως, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, σε σταβλικές εγκαταστάσεις στις Πλαταιές Βοιωτίας. Οι εγκαταστάσεις κάποτε φιλοξενούσαν δεκάδες άλογα, βοειδή, αγριογούρουνα, κατσίκια κλπ. Εγκαταλείφθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους στην φροντίδα ενός αλβανού, ο οποίος -αφού πούλησε όσα ζώα μπόρεσε- χρησιμοποίησε μέρος του χώρου ως ...

αποθήκη παράνομης δασικής ξυλείας, ενώ στους υπόλοιπους χώρους τα εναπομείναντα ζώα πέθαιναν μαρτυρικά από πείνα και δίψα. Οι συναγωνιστές, που εστάλησαν την προηγούμενη να ελέγξουν την ακρίβεια της καταγγελίας, ανέφεραν δεκάδες πτώματα και σκελετούς βοειδών εντός των στάβλων, 3 επιζώντα άλογα σε αθλία κατάσταση, 3 τρομοκρατημένα γελάδια, έναν εριστικό αλβανό και απρόθυμες τοπικές αρχές.
Αυτή η φοράδα είναι η πιο ταλαιπωρημένη



Ο νεαρός επιβήτορας ελληνικής φυλής έχει ακόμη αντοχές



Η δεύτερη φοράδα δείχνει να καταλαβαίνει τα πάντα
Η πρώτη απόπειρα μεταφοράς τους την επόμενη μέρα, 16/8:
 

Πρώτη φορά έξω απ' το box
 

 

 

 

Υπήρξε αποτυχημένη. Μόνο ο αρσενικός ανέβηκε επιτυχώς στο φορτηγό, που ως σκληροτράχηλης ελληνικής φυλής βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και έχει σταθερότερο πάτημα. Οι ιπποδρομιακές φοράδες αρνήθηκαν να πατήσουν έστω τη ράμπα, ακόμη και όταν εκμηδενίσαμε την κλίση της. 
 

 

Επιστρέψαμε τα άλογα στο στάβλο και βάλαμε τροφή και νερό και στα γελάδια, που θα μεταφερθούν τελευταία.

Η δεύτερη και επιτυχής προσπάθεια (επαγγελματικής) μεταφοράς των αλόγων, στις 18/8:
 

 

 

 

Ένας εξαιρετικός οδηγός, με αγάπη και γνώσεις για τα άλογα
 

 

Στο νέο τους σπίτι
 

 


Ευχαριστούμε θερμά τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών, για τις συμβουλές, και τον ειδικευμένο μεταφορέα αλόγων κ. Βασιλείου, για τη συνδρομή του στην ασφαλή μεταφορά των αλόγων.